Sådan vurder du, om en webshop er troværdig

0
1200

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Flere og flere bliver snydt, når de handler over nettet. Det er ærgerligt, for det kan være svært at få sine penge tilbage, når først man er blevet taget ved næsen. Der er dog nogle forholdsregler, du kan tage, hvis du vil have de bedste forudsætninger for ikke at blive snydt, når du handler online. Se her, hvad du skal være opmærksom på.

Se efter e-mærket

e-mærket er et certifikat, der stille store krav til webshops. Det er en god idé at kigge efter det, hvis du vil være sikker på, at de produkter, du køber, rent faktisk kommer hjem til dig. Der stilles høje krav til de butikker, der har e-mærket, og derfor er det en god idé, hvis du køber herfra.

Er der kontaktinformationer?

Det er en god idé at kigge efter, om der fremgår en tydelig adresse på hjemmesiden. Står der ikke, hvordan du kommer i kontakt med dem, så er der stor sandsynlighed for, at webshoppen ikke har nogle reelle hensigter.

Ottonia.dk, der sælger sengetøj
Ottonia.dk, der sælger sengetøj

Herover kan du se et eksempel fra Ottonia.dk, hvor du nemt kan se, hvad CVR-nummeret er. Så har du også mulighed for at slå det op og undersøge virksomheden.

Er prisen troværdig?

Hvis priserne lyder for gode til at være sande, kan det være et tegn på, at de faktisk er det. Altså, for gode til at være sande. Her bliver du nødt til at følge din intention. Hvis du i forvejen har en idé om, at butikken ikke har rent mel i posen, og priserne samtidig er meget lave, kan det være, at der rent faktisk er tale om en falsk webshop, der udelukkende er ude på at snyde dig.

Er den på et dansk domæne?

Medmindre du rent faktisk har intentioner om at handle i udlandet, så skal du se efter, om den side, du besøger, er fra et dansk domæne. Hvis ikke den er det, bør alarmklokkerne ringe.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here