Lad dig ikke narre på Black Friday

0
2200

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Det er ikke mange år siden, at Black Friday fænomenet slog sig fast i Danmark og på rekordtid er det blevet en gigantisk shoppingbegivenhed i de danske butikker, fysiske såvel som webshops. Det er forlængst blevet årets absolut største dag målt på omsætning, og det er da bestemt ikke utænkeligt at i år bliver større end sidste år. I 2016 blev der omsat for mere end 2 milliarder i danske butikker iflg nets, hvilket er den største shoppingdag nogensinde i  Danmark. Beløbet er større, da de dette udelukkende er baseret på dankort transaktioner.

Da det er så stor en dag, er det naturligvis også en, som mange butikker har stor fokus på, og selvom der stadig er et par uger til, er der allerede mange der er begyndte at have fuld fokus på det – se bare nedenstående nedtælling, der er i gang på en af landet største forhandlere af hårde hvidevarer Skousen.dk

Masser af gode tilbud og en masse knapt så gode

Oprindeligt startede Black Friday som den dag der markerede at julesalget startede den efterfølgende mandag, og butikkerne derfor skulle rydde ud af de andre varer og derfor solgte dem til stærkt nedsatte priser. Sådan er det ikke nødvendigvis mere, men det er stadig muligt at gøre en masse gode handler og spare mange penge på gode tilbud. Som det er med alt andet, er det dog ikke tilbud, der er så gode som de ser ud.

Der er mange butikker der har fået kritik for at skrue priserne op i ugerne op til Black Friday, for så at sætte dem ned så besparelsen kommer til at se meget mere voldsom ud, end den egentlig er. Dette er i strid mod flere love og regler, men det er svært at holde øje med, og svært at bevise.

Brug din sunde fornuft

Du kommer sjældent galt af sted hvis du bruger din sunde fornuft. Internettet har gjort det meget let at tjekke priser i andre butikker og se historikken i salgspriser. Så inden du falder bagover over en besparelse på 80% på en fladskærm, så tjek fakta inden du slår til.

Det er dog vigtigt at huske på, at det ikke nødvendigvis handler om besparelsen på en vare, men i højere grad om prisen. Hvis du selv synes du gar gjort en god handel og prisen er den rigtige, er det sekundært om du har sparet 20 eller 25%.

Beslut dig inden du ser tilbuddene

Inden det bliver Black Friday og du lader dig rive med, så overvej hvad det er, du vil have. Er det en ny vaskemaskine, et nyt fjernsyn eller noget helt tredje. Tænk hvad det skal kunne og hvor meget det må koste og undersøg markedet i stedet for at lade dig rive med at store besparelser.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here