Køber du medicin på nettet – så hold øje med dette mærke

0
1854

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der er ikke nogen tvivl om, at der er mere og mere salg der rykker online. For år tilbage var der ikke meget andet end cd’er, dvd’er og tøj der blev købt på nettet. I dag er der stort set ikke grænser for, hvad der bliver handlet online, og hvert år bliver der slået rekorder i hvor meget der handles for. Den absolut største post er ikke overraskende rejser, mens tøj og elektronik kommer på de efterfølgende pladser.

Noget af det der virkelig har vundet indpas i os danskeres købsvaner er madvarer som hos eksempelvis Nemlig.com og Coop der også er begyndt at satse stort på dette område. Et helt tredje område, der har været omgivet af en del lyssky forretninger er medicin og lignende. Der er dukket flere og flere webshops op, der sælger mere eller mindre det samme som man kan købe på apotekterne. Det er naturligvis håndkøbsmedicin, der kan købes online, da ting der kræver recept stadig skal købes ved et fysisk apotek.

Der bliver solgt håndkøbsmedicin for milliarder, og der er derfor også et kæmpe marked, som der er mange forhandlere, der gerne vil have en del af.

Derfor hitter medicin online

Ligesom det er med alt andet, så er det nemt og bekvemt at købe medicin på nettet, når det lige passer en, og derfor er det heller ikke så underligt, at markedet for salg af medicin er steget markant over de senere år. En anden grund er naturligvis, at der er nogen der kan synes det er pinligt at skulle købe en klamydiatest, afføringsmiddel eller lignende, hvor man kan gøre det mere anonymt på en webshop, end hvis man skal stå ansigt til ansigt med en farmaceut.

Det skal du holde øje med, hvis du køber medicin online

Som forbruger er det dog en rigtig god ide at hold øjnene godt åbne, hvis du har planer om at købe medicin online, for selvom der er mange forhandlere der blot vil sælge dig noget medicin, der i mange tilfælde er langt billigere end det du kan købe på apoteket, så er der også der dem blot øjner muligheden for at tjene en bunke penge på folks lidelser.

Ofte kan man se på en webshop, om det er en man kan stole på, men svindlerne bliver hele tiden bedre og bedre, og det kan derfor godt være svært at skelne mellem en ærlig webshop og en der ikke er. Typisk kan man se det på produkterne, og hvis der er nogen mellem, der ikke er håndkøb, kan du næsten være helt sikker på, at det ikke er en shop du skal stole på.

Der er naturligvis e-mærket, du kan holde øje med, som er den danske standard og et garantistempel for, at det er et et sikkert sted at handle. Lægemiddelstyrelsen har dog også lavet deres helt eget mærke, hvilket du skal holde øje med, når du skal købe medicin.

Mærket ser sådan ud, og ser du det på en webshop, der sælger medicin online, betyder det altså, at du kan stole på dem.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here