Hvornår bortfalder returretten?

0
2577

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

De fleste af os danskere er klar over, at vi har 14 dages returret på langt de fleste ting vi køber, men det er alligevel langt fra alle, der er klar over hvad dette indebærer. For selvom man har 14 dages returret, så betyder det ikke at man kan bruge en vare og levere den tilbage efter 14 dage, hvis man er utilfreds, da dette går ind under en reklamation og på den ene eller anden måde skal være berettiget ved andet, end at man har fortrudt.

I langt de fleste tilfælde lyder en formulering noget lignende dette. Efter modtagelse af din nye barnevogn må du udpakke og undersøge varen, men du må ikke forringe varens værdi eller tage den i brug. Dvs. samler du den forringes varens værdi. Varer, hvor emballagen er manglende eller ødelagt, og hvor denne er en forudsætning for at kunne gensælge varen kan ikke tages retur – eksemplet her er taget fra Naturebaby der sælger babytøj og meget andet til de mindste.

Der er mange der fejlagtigt tror, at man kan levere alting tilbage inden for 14 dage uanset om man har taget det i brug eller ej, og som du kan læse i ovenstående formulering, der rammer det meget godt, så er de 14 dage en fortrydelsesret, hvor man kan fortryde sit køb, men at fortryde sit køb er ikke det samme som at prøve for så at sende det retur, i hvert fald ikke hvis det resulterer i en udgift for virksomheden, der har solgt varen.

Butikkerne er pålagt at give denne retturet, netop fordi de ikke medfører en risiko for dem, ville det gøre det, ville det hurtigt blive en umulighed for butikkerne at tilbyde det, hvilket ville gøre at vi forbrugere ville være dårligere stillet, end vi er nu. En vare der leveres retur skal nemlig kunne sælges igen, uden at den nye køber kan se, at den tidligere har været brugt, hvilket betyder, at den skal leveres i originale emballage og i præcis samme stand som da man modtog den.

Overholder man disse betingelser kan man til gengæld også være sikker på, at man i stort set alle tilfælde har mulighed for at levere tilbage, så længe er ikke er tale om speciallavede ting, billetter, rejser og lignende, der ikke er dækket af fortrydelsesretten.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here