Hold styr på din fortrydelsesret

0
2496

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Danske forbrugere er generelt rigtig godt stillet, når det handler om at handle og ikke mindst at handle på nettet, hvor vi er beskyttet af ting som fortrydelsesret, købeloven og lignende. Netop fortrydelsesretten er et meget varmt emne, når det kommer til online shopping, for i hvilke tilfælde gælder den og i hvilke tilfælde gælder den ikke.

Hold øje med undtagelserne 

Generelt kan man sige, at man som forbruger har fortrydelsesret på stort set alt hvad kan køber, men det er her meget vigtigt at understrege, at der er tale om stort set alt, for der er nemlig undtagelser. Der er mange der er bekendte med at eksempelvis koncertbilletter, rejser og lignende ikke hører under fortrydelsesretten.

Speciallavet produkter undtaget

En anden ting der ikke hører under, er ting der bliver speciallavet til kunden. Et eksempel på dette er Uniggardin der sælger gardiner online. Køber man standardgardiner, er disse dækket af fortrydelsesretten, men en stor del af deres forretning er gardiner på specielle mål, og i det øjeblik bliver bestilt efter mål, bortfalder returretten, og det er derfor meget vigtigt, at man sørger for at bestille gardinerne i de helt rigtige størrelser og farver, da det ikke kan leveres retur.

Skal leveres i samme stand

En anden ting der er vigtigt at huske på, er at varen skal leveres tilbage i samme stand som den er blevet leveret i, hvilket eksempelvis betyder, at man af gode grunde ikke kan levere et IKEA skab tilbage til IKEA, hvis man først har samlet det.

Butikken skal have mulighed for at sælge produktet igen, og det har de kun, hvis det bliver leveret tilbage i samme stand, som da man modtog det. Det betyder i samme ombærring også, at man naturligvis gerne må prøve tøjet, men man må ikke begynde at gå i det, for at finde ud af om det nu også er noget man vil have.

Fortrydelsesretten der hører under købeloven, er lavet for at beskytte for forbrugerne, men det skal samtidig ikke være til gene for butikkerne.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here