Guide til rom – få svar på alle dine spørgsmål

0
714

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der findes mange spænende drikke, som du kan give dig i kast med, når du gerne vil hygge dig med din partner, dine venner eller på egen hånd. Her er bl.a. rom populært for sine mange kvaliteter, og det kan også være det rette valg for dig, hvis du gerne vil lære mere at kende om rommens verden, mens du prøvesmager noget af det fineste, som menneskeheden har opfundet inden for alkoholiske drikke.

Men hvad er egentlig op og ned i rommens verden, og hvad skal du vælge for at få en god oplevelse? Læs med herunder

Hvad er Rom?

Rom er en alkoholisk drik, som traditionelt blev brygget på et restprodukt fra sukkerindustrien. Restproduktet var enten melasse eller saft fra sukkerrør, og det er faktisk de samme produkter, som bruges til at lave rom på den dag i dag.

Væsken bliver gæret, indtil en alkoholprocent på 8-10 % opnås, hvorefter den destilleres, indtil den opnår den ønskede alkoholprocent.

Lys eller mørk rom?

Når du går på udkig efter rom, vil du opdage, at rom har enten en lys eller en mørk farve. Denne farve har ikke noget med alderen eller kvaliteten at gøre. Farven siger i stedet noget om, hvordan rommen er blevet lagret.

En rom, som ikke er blevet lagret efter destillation, beholder sin lyse farve, men en rom, som er blevet lagret på eksempelvis egetræsfade, får en mørkere farve.

Hvordan drikkes rom?

Rom kan drikkes rent på samme måde som whisky, hvis du gerne vil nyde den rene romsmag. Det gør du bedst i glas, som er specielt lavet til rom. De såkaldte romglas har en speciel tulipanform, som forstærker både smag og duft, når du drikker din rom.

Du kan også bruge rom i populære drinks som eksempelvis Dark’n’ Stormy eller en Cuba Libre, hvis du gerne vil prøve noget nyt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here