Fodringsguide til katte

0
425

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Katte er ikke alle ens, og derfor kan det være en udfordring at finde den helt rigtige foderplan for din kat. Nogle katte får for meget, nogle for lidt og nogle får helt forkert mad. Dette blogindlæg vil give dig en fodringsguide, så du kan finde den helt rigtige foderplan til din kat.

Hvor meget skal din kat spise?

Det er svært at give et præcist svar på, hvor meget en kat skal spise og vægte. Det afhænger af en række faktorer, som alder, vægt, aktivitetsniveau og stofskifte. Generelt kan man sige, at en voksen kat skal have ca. 2-4 % af sin kropsvægt i foder hver dag.
En ung kat har et højt stofskifte og skal derfor have lidt mere foder. For en ung kat gælder det ca. 4-6 % af kropsvægten hver dag.

Hvilket foder skal din kat have?

Der findes et hav af forskellige fodertyper til katte. Det kan være tørfoder, vådfoder, pate, konserves eller noget helt fjerde. Det er svært at sige, hvilket foder der er bedst for din kat, da alle katte er forskellige. Din kats alder, vægt, aktivitetsniveau og stofskifte er med til at afgøre, hvilket foder der er bedst for din kat.
Derudover kan det også have betydning, hvilken type foder din kat er vant til. Nogle katte kan ikke tåle at skifte fodertype, og det er derfor en god idé at spørge din dyrlæge til råds, før du skifter fodertype.

Hvornår skal din kat spise?

Katte er jo rovdyr, og deres fordøjelse er derfor tilpasset et kostregime, hvor de fanger deres bytte og faktisk spiser det på én gang. Derfor kan det jo være en god idé at fodre din kat 2-3 gange om dagen i stedet for at fodre den én gang om dagen. Det er dog ikke alle katte, der kan tåle at spise så ofte, så du skal gerne høre din dyrelæge.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here