Få hjælp til en kollega med et alkoholmisbrug

0
371

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der findes tusindvis af danskere, som har problemer med alkohol. Problemer som påvirker familielivet og arbejdet. Det er de færreste med alkoholproblemer eller alkoholmisbrug, der drikker i arbejdstiden. Men det betyder ikke at man nødvendigvis ikke har et problem. Det kan have store konsekvenser for en selv, og de pårørende selv om man ”kun” drikker i fritiden. Faktisk vurderer man ikke et alkoholmisbrug efter hvor meget man drikker. Hvor vidt man har et misbrug og behov for alkoholbehandling, afhænger meget mere af hvilke og hvor mange negative konsekvenser ens alkoholforbrug medfører. Hvis du eller en du har nær har svært ved at stoppe med at drikke og alkoholen giver negative konsekvenser, så kan du få professionel hjælp her.

Hvorfor alkoholbehandling?

Hvorfor stopper du ikke bare? Ja det er nemmere sagt end gjort. Et alkoholmisbrug vil aldrig gå over af sig selv og hvis det var nemt at stoppe, ville der ikke være så mange mennesker i Danmark med alkoholproblemer. Hvis man vil ud af et misbrug af alkohol, så bliver man nødt til at få hjælp. Alkoholbehandling vil være det mest rigtige, for at sikre et godt fundament til liv som ædru alkoholiker.

Hvilken alkoholbehandling?

Der findes utallige muligheder indenfor behandling af alkohol og langt de fleste vælger det ambulante system. Dette vil også være den bedste alkoholbehandling for langt de fleste. I en ambulant behandling kan man fortsat bo hjemme, passe sit arbejde og øve sig på det nye liv i vante omgivelser. Dette har normalt en stor positiv effekt for behandlingsprognosen. Faktisk er det også sådan at størstedelen af personer med misbrug i Danmark, er ”helt almindelige” mennesker med arbejde, hjem og familie og ambulant behandling vil derfor være et naturligt valg.

Hvorfor privat alkoholbehandling?

Hvad er forskellen på det offentlige behandlingssystem og det private? Hvorfor skal jeg vælge at betale for en alkoholbehandling, når jeg kan få det gennem det offentlige system?

Der er desværre rigtig stor forskel på hvilken behandling man vælger. I det offentlige er det begrænset hvor meget hjælp man kan få og ofte vil behandlinger være en lille samtale en gang om ugen. Dette er desværre sjældent nok til at komme ud af et misbrug. Hvis man derimod vælger det private alkoholbehandling, vil man ofte kunne få en intensiv behandling i 10-12 timer om ugen, hvilket gør en stor forskel.

Ambulant alkoholbehandling

En privat ambulant behandling kan gøres helt anonymt og man kan modtage behandling udenfor normal arbejdstid. På den måde kan man få den rigtige hjælp og helt selv bestemme hvem der skal vide om man er i alkoholbehandling.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here