Det skal du kigge efter, når du køber træpiller

0
2597

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der er mange danskere, der har et pillefyr (som dette), som vælger at købe træpillerne på nettet, hvor der kan være mange penge at spare i forhold til at købe det i de danske butikker. Selvom vi naturligvis har en del skove i Danmark, så bliver langt størstedelen af de træpiller, der bliver fyret med i Danmark ikke produceret her i landet. Hvis de gør, er der stadig en god sandsynlighed for at træet er importeret fra Tyskland, Sverige eller Polen.

Det kan derfor ofte godt betale sig at købe træpillerne i udlandet, hvor prisen kan være markant lavere. Der er dog lige en del ting, man skal have med i sine udregninger, inden man blindt begynder at bestille tonsvis af træpiller hjem. For det første skal man have transport med, det er nemlig bestemt ikke gratis at få leveret et par tons, og besparelsen på pillerne kan hurtigt blive ædt op af omkostninger.

Derefter er der kvaliteten, for billige træpiller er ikke nødvendigvis det samme som gode træpiller, og der kan være stor forskel på hvor meget energi, man får ud af træpillerne. Træpiller er lavet af savsmuld og træspåner, der er presset sammen, hvor effektive pillerne er, afhænger i høj grad af hvor hårdt de er presset sammen, og hvilken type træ der er brugt.

Kig efter brændværdi

En af vigtigste ting du skal kigge efter, udover prisen naturligvis, er hvad brændværdien er, hvilket siger noget om hvor meget energi man får ud af en træpille. Det måles i kWH/kg, altså kilowatt pr time, og selvom der er flere faktorer, der kan spille ind, så er det vigtigt at brændværdi er på lige omkring 5 kWh/kg.

Bliver den meget lavere end dette, er det typisk fordi pillerne ikke er presset specielt hårdt, og så kan de penge man spare på indkøbet hurtigt været gået tabt, da pillerne bliver brugt hurtigere.

Vælger man at handle på en udenlandsk hjemmeside, er det meget vigtigt at du tjekker siden lidt inden man bestiller. Har de gode bedømmelser eller er der en masse negativ omtale af dem rundt omkring. Det er en af grundene til, at det kan være en god ide at handle på danske webshops.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here