Børn skal udenfor – også for din skyld.

0
1389

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hvis du er som så mange andre forældre her i landet, så er der en overhængende risiko for, at dit barn bruger alt for meget tid foran en skærm i løbet af en dag. Der er rigtig mange, selv helt små børn, der bruger flere timer med iPads og lignende. Det er let for forældrene lige at parkere ungerne, mens der bliver lavet mad eller lignende. Hvor meget det skader, er der ikke rigtig nogen der ved, da de børn der vokser op nu, er de første, der har været vant til elektronik, tablets og smartphones hele livet. Selvom det for nogen virker som en fjern tid inden, så er det faktisk kun omkring 10 år siden, at Apple sendte deres første iPhone på gaden.

Hvor meget, og om det overhovedet skader barnet, at bruge mange timer med en iPad mellem hænderne vides altså ikke. Der er dog nok ikke mange, der er i tvivl om, at det også er sundt at komme ud og lege. Sige farvel til elektronikken for nogle timer og komme ud og bevæge sig i naturen.

Lettere at komme ud, hvis der er et formål

Det kan være svært at tage sig sammen efter en lang dag på arbejde, og når man først er hjemme sidst på eftermiddagen. Kommer du ud og bevæger dig sammen med børnene bare en halv time vil du helt sikkert kunne mærke en effekt. Dels får du noget frisk luft, og dels får dit barn brændt lidt krudt af. Så i stedet for at komme med undskyldning – så bare gør.

Køb et par fodboldmål til haven, det gør det lidt sjovere at spille fodbold. Du kan også investere i et gyngestativ, hvis pladsen og økonomien er til det.   Bor du i lejlighed, så kan du nøjes med at købe en bold, der findes masser af mål og fodboldbaner rundt omkring.

 

Giv dine børn en forståelse for naturen

 

Hvis dit barn er vant til at komme ud og bevæge sig, er det en god chance for at dette vil være noget, der bliver en god vane. Er dit barn derimod vant til at sidde med en iPad eller en computer, så snart han eller hun kommer hjem fra skole, så er der en ret for risiko for at dette vil være vanen.

 

Er dit barn vant til at færdes i naturen og være udenfor, vil det sandsynligvis også få en meget bedre forståelse for at vi skal passe på den, end hvis naturen blot er noget, der er på den anden side af vinduet.

 

 

 

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here