Betaling med bitcoin gør den skattefri

0
2510

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der er rigtig meget snak om bitcoins og andre kryptovalutaer for tiden. Kursen har været på himmelflugt over en længere periode, men efter den toppede og var mere end 120.000 kroner værd for en enkelt bitcoin, er den nu tæt på at være halveret i værdi. Der er altså nu ikke kun rigtig mange, der har tjent styrtende på den, der er også en del, der tager tabt penge på at investere i den.

Et af de helt store spørgsmål der er omkring bitcoins og andre af disse utallige kryptovalutaer har været, om man egentlig skal betale skat af en eventuel fortjeneste. Der har været en udbredelse af ideen om, at det skal man ikke, men det er faktisk ikke tilfældet. For hvis man har købt den som investering med det formål at sælge den tilbage i markedet med en fortjeneste, så er denne fortjeneste rent faktisk skattepligtig, selvom det nok langt fra er alle de opgiver dette.

Sådan kan du gøre den skattefri

Har man købt en bitcoin som et betalingsmiddel, som det jo rent faktisk sagtens kan bruges som, så er der slet ingen tvivl, så skal du ike betale skat, heller ikke selvom den stiger voldsomt i værdi, og du pludselig kan købe meget mere for den, end da du købte den.

Så skal du investere?

Det der så kan være svært, er at bevise om den er købt som det ene eller andet. Har du en formue stående på den ene eller anden måde, vil det ofte være en god ide at tale med en investeringsrådgiver, netop fordi reglerne omkring investeringer kan være snørklede. Du kan finde nogle af landets førende her, du kan dog nok være helt sikker på, at de ikke vil anbefale dig at sætte pengene i kryptovalutaer.

Hvad med de andre?

Bitcoins adskiller sig fra langt de fleste andre kryptovalutaer, netop ved at man rent faktisk KAN bruge den som betalingsmiddel i flere webshops. Gebyrerne er dog så høje, at det meget sjældent vil være en god ide. Bitcoins er uden sammenligning den mest udbredte kryptovaluta, også selvom det ikke længere er den mest mest potentiale.

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here